Klantverhaal

De woonreis van…

Monique en Wim de Jong verruilden hun woning met riante tuin voor een monumentaal appartement in hartje Deventer 

“We hebben altijd tegen elkaar gezegd, we gaan terug naar onze roots zodra we met pensioen gaan”, vertelt Wim de Jong. Het echtpaar heeft zo’n 30 jaar in Nijverdal gewoond. Nu verruilen ze hun vrijstaande woning in Nijverdal voor een karakteristiek appartement in een monumentaal pand in het centrum van Deventer.

Van Deventer naar Nijverdal en weer terug

Monique is geboren en getogen in Deventer, Wim groeide er op vanaf zijn achtste. Het eerste huis dat ze samen kochten was een twee-onder-een-kap woning. Vanuit daar zochten ze naar een vrijstaande woning. “Vrienden van ons woonden destijds al in Nijverdal en hadden daar alle ruimte. Dit bleek voor ons financieel ook een goede keuze te zijn. We kochten een boerderij midden in de Kruidenwijk. We hebben daar zo’n 7,5 jaar heerlijk gewoond, voordat we het verkochten aan een aannemer. We kochten een van de nieuwbouwwoningen die ervoor in de plaats kwamen. Ondanks dat mijn vrouw verliefd was op dat huis, viel het toch wat tegen. Het klinkt verwend, maar we konden niet wennen aan de kleinere kavel. We hadden namelijk flink ingeleverd op de tuin. Vervolgens kochten we de woning die we nu dankzij Reggedael weer verkocht hebben. De plek waar we negentien jaar hebben gewoond, ons record! Met een bos aan de overkant, een mooie diepe tuin en op slechts een minuut of zeven fietsen van het centrum van Nijverdal. We hopen dat de nieuwe eigenaren hier net zo’n fijne tijd hebben als wij hebben gehad. Het is echt een heerlijke plek.” Nu is het voor Monique en Wim tijd voor het volgende hoofdstuk: terug naar Deventer, terug naar hun roots. Ze kochten een prachtig appartement in het centrum van Deventer.

De voordelen van de stad

Waar Monique en Wim eerder hun grote tuin misten, kiezen ze nu heel bewust voor een appartement in hartje Deventer. “Over twee jaar gaan we met pensioen. We spraken af dat ons pensioen het moment was dat we terug zouden gaan naar Deventer. Onze kinderen zijn gesetteld in Drenthe en Utrecht en hebben niet de intentie om terug te komen naar Nijverdal. Een stad heeft veel meer mogelijkheden. Het bruist en het is zoveel makkelijker om na werk of met vrienden even een drankje te doen. Mijn vriendengroep die ik al vanaf mijn twaalfde heb woont ook in Deventer”, vertelt Wim. “Daarnaast willen we meer gaan reizen zodra we met pensioen zijn. Het is makkelijker om de deur van een appartement dicht te trekken dan van een woning met grote tuin. Want die tuin moet ook onderhouden worden als je op reis bent…”

Een team dat op elkaar is ingespeeld

“Hoe we bij Reggedael uitkwamen voor de verkoop van onze woning? Vrienden hadden ooit, 25 jaar geleden, zakengedaan met Anita. Dat is ons bijgebleven. Anita is gewoon vlot, zakelijk en helder van stof. Geen mooie praatjes, gewoon een duidelijk verhaal zoals het is. Zowel Anita als Kelly doen wat ze toezeggen. Ze koppelen terug en gaan actief aan de slag. Je ziet gelijk dat iedereen goed op elkaar is ingespeeld. De stylist zorgde voor de finishing touch en de fotograaf maakte prachtige foto’s. Geen foto’s die een vertekend perspectief laten zien, maar gewoon hoe ons huis is.”

In de eerste week dat de woning te koop stond was er een piek in de bezichtigingen. Wim: “Anita koppelde dan altijd terug wat de kijkers ervan vonden, wie ze terugverwachtte voor een tweede bezichtiging, et cetera. Ook de biedingen gingen razendsnel! Op vrijdag kwam het eerste bod. Op zaterdag hadden we daarover contact met Anita. Op maandag kwam een tweede bod binnen, dat op dezelfde dag overboden werd door de eerste bieders. Alles werd door Reggedael goed geregeld. We hebben gewoon geen opmerkingen over de samenwerking. Bij Reggedael kun je rekenen op een vleugje zakelijkheid in combinatie met vrouwelijke elegantie en dat werkt prettig.”

 

“Bij Reggedael kun je rekenen op een vleugje zakelijkheid in combinatie met vrouwelijke elegantie en dat werkt prettig.”

Wim de Jong

Naar boven

Cookies helpen onze diensten te verbeteren. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies Meer informatie