Klantverhaal

De woonreis van…

André en Andra Leeuwesteijn

Van groot statig herenhuis uit 1935 naar modern appartement in Hellendoorn. Geduld is een schone zaak, dat blijkt wel uit het verhaal van de heer en mevrouw Leeuwesteijn. En al die tijd zijn ze zeer positief gebleven!

Van makelaar naar goede vrienden
Toen André en zijn vrouw 13 jaar geleden uit Markelo wilden verhuizen, waren ze op zoek naar een woning in Hellendoorn. Anita had op dat moment leuke woningen in de verkoop staan waardoor ze met haar in contact kwamen. “Na een aantal woningen te hebben bezichtigd, hebben we uiteindelijk een woning via een particuliere verkoper gekocht. Een prachtig karakteristieke woning uit 1935 kwam op dat moment op ons pad en zijn daarvoor gevallen” Vertelt André. “Gelukkig was dit geen probleem voor Anita, er is zelfs een mooie vriendschap uit ontstaan tot op de dag van vandaag!”

Van groot statig herenhuis uit 1935 naar modern appartement
Na jarenlang met veel plezier aan de Dorpsstraat te hebben gewoond, was het stel toe aan een kleinere woning. Het oog viel op verschillende nieuwbouwprojecten waar prachtige appartementen opgeleverd zouden worden. De knoop werd doorgehakt: de woning kan de verkoop in! “Voor ons was het mede vanwege de goede vriendschap met Anita een logische stap dat Reggedael Makelaardij ons huis mocht verkopen.” Geeft André aan. “In de eerste week waren er direct veel bezichtigingen en biedingen, helaas waren de biedingen te laag voor ons waarna het verkooptraject een tijdje stil kwam te liggen.”

Uiteindelijk tóch verkocht aan een liefhebber
“We dachten dat dit prachtige pand snel weg zou zijn maar uiteindelijk heeft het zo’n anderhalf jaar te koop gestaan, dat was een kleine tegenslag. Zowel wij als Anita waren ervan overtuigd dat het beter voor de verkoop was om de woning niet leeg te halen, dus zijn we daar blijven wonen tot de overdracht.” Vertelt André. Na een verlaging in de verkoopprijs was er snel overeenstemming bereikt en is de woning inmiddels overgedragen.

Tijdelijk huren
De appartementen die nog gebouwd moeten worden lopen helaas wat vertraging op waardoor André en zijn vrouw tijdelijk moeten huren. André: “We hebben al geruime tijd de sleutels van ons tijdelijke appartement. Aangezien het casco werd opgeleverd konden we het helemaal naar onze smaak inrichten. Dat is dan weer een voordeel van een huis dat langer te koop staat, zo konden we ons volledig op onze nieuw appartement focussen!”

Bekend van tv
Als je nu denkt, hé dit verhaal herken ik. Dat kan kloppen! André was afgelopen zomer samen met Anita te zien in een aflevering van Nieuwsuur over de woningmarkt. Hierin vertelde Anita, die als geen ander op de hoogte is van de laatste trends op dit gebied, over hoe de woningmarkt er destijds bij stond. André: “Het is een heel veranderlijke markt, we zijn dan ook blij met hoe Anita ons tijdens deze periode heeft begeleid!”

“Het is een heel veranderlijke markt, we zijn dan ook blij met hoe Anita ons tijdens deze periode heeft begeleid!”

André Leeuwesteijn

Naar boven

Cookies helpen onze diensten te verbeteren. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies Meer informatie