Klantverhaal

De woonreis van

De heer en mevrouw Spekenbrink verkochten hun woning aan hun toekomstige buren.

Zo zien we ze niet vaak! Een verkooptraject waarbij de verkopers niet alleen hun woning verkopen, maar ook op zoek zijn naar hun toekomstige buren. Dat was het geval bij de heer en mevrouw Spekenbrink. Zij verkochten hun boerderij in Nijverdal en bouwen momenteel een nieuwe woning op steenworp afstand van hun huidige woning.

Blijven wonen op die prachtige plek

De heer en mevrouw Spekenbrink wonen buitenaf. Dichtbij zowel Nijverdal als Hellendoorn en Wierden. “We wonen op een prachtige plek. Helemaal vrij, met een prachtig uitzicht. We kijken uit over de weilanden en wonen aan de bosrand. Midden in de natuur dus”, vertelt mevrouw Spekenbrink. Het is dan ook niet voor niets dat zij graag op deze prachtige plek willen blijven wonen. De huidige boerderij die de heer en mevrouw Spekenbrink al 30 jaar hun thuis noemen, is inmiddels te groot om met z’n tweeën te wonen. Daarom bouwen ze – in het kader van rood voor rood – schuin achter hun boerderij een nieuwe woning.

Op zoek naar nieuwe buren

“Onze boerderij zou worden verkocht aan onze toekomstige buren. Daarom was het wel van belang wie de woning zou kopen. Een mooi bod is dan niet meer doorslaggevend”, aldus mevrouw Spekenbrink. De boerderij kwam in juni 2023 op de markt. Rondom de zomerperiode waren er verschillende bezichtigingen en brachten meerdere geïnteresseerden een bod uit. “Daar waren we blij mee. Het is namelijk een prijsklasse waar geen honderd mensen op afkomen. Dat we daadwerkelijk konden kiezen wie onze toekomstige buren zouden worden was ontzettend fijn. Juist omdat je zo buitenaf woont, is het belangrijk om goede buren te hebben”, vult mevrouw Spekenbrink aan. Hun boerderij is gekocht door een gezin met kinderen, die de extra ruimte die de woning biedt gebruiken voor een bedrijf aan huis.

Niets dan lof

In het verleden werkten de heer en mevrouw Spekenbrink al samen met Anita voor een taxatie: “Dat is ons destijds erg goed gevallen. Anita is een prettig persoon om mee samen te werken. Ze maakt dingen bespreekbaar en biedt openheid in haar handelen. Ze denkt mee en kan zich goed in onze situatie verplaatsen. Anita regelde voor ons ook een stylist en een fotograaf om het huis mooi te presenteren. Nog voor het einde van het jaar was de verkoop rond. Niets dan lof voor Reggedael.”

“Anita is een prettig persoon om mee samen te werken. Ze maakt dingen bespreekbaar en biedt openheid in haar handelen. Ze denkt mee en kan zich goed in onze situatie verplaatsen. Niets dan lof voor Reggedael.”

Mevrouw Spekenbrink

Naar boven

Cookies helpen onze diensten te verbeteren. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies Meer informatie